Over ons

Welkom op onze website zelfmakentips.nl

Hier vind je leuke tips om dingen zelf te maken. Zelf maken is niet alleen leuk om te doen, het is bovendien goedkoop en beter voor het milieu. Daarnaast is het natuurlijk vele malen leuker om een origineel zelfgemaakt kado te krijgen of te geven, dan iets te geven dat in de winkel gekocht is. Met wat tips kun je de meest uiteenlopende dingen voortaan zelf maken. Op deze site vindt je DIY, doe het zelf ideëen voor verschillende projecten. Hopelijk kunnen we je op  weg helpen om zelf dingen te gaan maken met een beetje fantasie en wat tips.

Wie zijn wij

anja zelfmakentips

Ik ben Anja en al sinds ik me kan heugen ben ik creatief bezig. In mijn jongste jaren was ik voortdurend bezig om van alles en nog wat zelf te maken, was het niet voor school, dan ging ik thuis op eigen houtje aan de slag. Ik maakte zelf sjaals, pannenlappen, maar ook zelfgemaakte kaarten, speeltjes voor mijn huisdieren en nog veel meer.

Of het in de genen zit of niet, maar dezelfde creativiteit zie ik ook terug bij mijn dochter. Vanaf het moment dat ze kan tekenen en knippen is ze bezig met het maken van de meest persoonlijke kado’s en originele verrassingen. Daarbij durft ze ook gerust in de keuken erop los te experimenteren met allerhande kruiden en ingrediënten en heeft ze ons al vaker verrast met bijzonder originele en smakelijke hapjes en drankjes. Omdat we het tijd vonden om wat ideeën met anderen te delen, hebben we deze website gemaakt.

Inmiddels zijn we een aantal jaren verder en zijn we sinds kort gestart met een tweede website: http://tipsvoorjou.com/ waar we tal van tips geven over de meest uiteenlopende onderwerpen.

Waarom zelf maken

Er zijn uiteenlopende redenen waarom je ervoor kunt kiezen om het volgende cadeau zelf te maken. Behalve dat je allerlei handige en mooie cadeautjes kunt maken om anderen te verwennen, hebben we op de site ook uiteenlopende recepten, waarmee je een gezonde levensstijl aan kunt houden. Dat geldt niet alleen voor het bereiden van allerlei gezonde gerechten en dranken, maar ook voor het maken van gezonde beauty producten geven we je diverse tips en handleidingen.

Het mooie is dat je voor het zelf maken van dingen vaak niet meer nodig hebt dan wat spullen die in een vergeten hoekje rondslingeren of die je anders wellicht weg zou gooien. En dat is zonde, niet alleen voor het milieu, maar ook voor je portemonnee. Dus, waarom niet zelf maken?

Hoe werkt de website

Heel simpel: op de website vind je bovenaan overzichtelijk de diverse categorieën, zoals Eten & Drinken met de meest uiteenlopende recepten. Beauty & Mode met tips om zelf gezonde verzorgingsproducten en modieuze accessoires te maken. Maar ook voor het volgende evenement kun je leuke zelfmaak tips vinden in de categorie Feest & Cadeaus. Onder Huis, Tuin & Keuken vind je de de leukste stap voor stap handleidingen voor het maken van allerlei leuke tuin- en woonaccessoires om je huis nog gezelliger te maken. Omdat we zelf grote dierenliefhebbers zijn is er een aparte categorie gewijd aan Dieren & Verzorging, waar je leert allerlei handige spelletjes, gezonde voeding en natuurlijke verzorgingsproducten voor je huisdier te maken.

Als je direct gericht wilt zoeken,  maak dan kun gebruik van de zoekfunctie. Alle artikelen zijn voorzien van handige stap voor stap handleidingen met zelfgemaakte foto’s, zodat je direct kunt zien hoe je DIY project er aan het einde uit zal zien.

Moeilijk? Nee hoor, iedereen kan het. We hebben uiteenlopende doe het zelf tips, zowel voor jong als voor oud, de ervaren doe-het-zelver en de leek. Dus waar wacht je nog? Ga lekker aan de slag en verwen jezelf of anderen met zelfgemaakte (gezonde) producten.

Mocht je nog vragen hebben of je hebt zelf een leuk idee?  Je kunt ons mailen op tipsvoorjou1@gmail.com of vul het contactformulier in.