Koningsdag: 10 manieren om geld te verdienen

Deel deze TIPS!

27 april Koningsdag! Koningsdag staat elk jaar weer garant voor de vele vrijmarkten die door het hele land georganiseerd worden en vaak al de nacht ervoor (Koningsnacht) beginnen. Maar hoe kun je nu echt geld verdienen tijdens Koningsdag? Lees mijn artikel Koningsdag 10 manieren om geld te verdienen dan snel verder

Koningsdag vrijmarkt

Vrijmarkten Koningsdag

Traditiegetrouw mag een ieder op Koningsdag zijn of haar spullen verkopen langs de straat. In veel gevallen wijzen gemeentes bepaalde straten aan die gebruikt mogen worden om de koopwaar aan de man te brengen. Vooral in de grote steden betekent dit dat je als koopjesjager een hele dag door kunt brengen met het slenteren langs allerlei kramen en op straat uitgestalde spullen die je vaak voor heel weinig aan kunt schaffen.

Maar hoe zit het nu met de verkopers en mensen die op deze dag geld willen verdienen? Hoe krijg je het voor elkaar om met jouw spullen of talent op te vallen tussen al die andere mensen op de vrijmarkt die ook een zakcentje willen verdienen? Het toverwoord in deze is: je moet opvallen! Hoe je dat doet ontdek je nu.

 

Koningsdag: 10 manieren om geld te verdienen

  1. Breng je ijsjes/drank lopend aan de man: een vaste plek hebben is natuurlijk leuk, maar beter is het om je (zelfgemaakte) ijsjes, drinken of andere lekkernijen lopend aan de man te brengen. Vooral rond het middaguur zullen veel mensen je dankbaar zijn als ze je tegenkomen met een koelbox met daarin heerlijke ijsjes of andere lekkernijen. Natuurlijk hoef je de koelbox niet te sjouwen. Pak je fiets of nog beter: neem een kruiwagen! Leuk versieren en je bent klaar om je waren aan de man te brengen.
  2. Heb je een leuk huisdier die kunstjes kan? Heb je zelf een talent dat je wilt showen aan het grote publiek? Voer dan samen met je huisdier iets op. Of laat kinderen tegen betaling met je huisdier spelen (natuurlijk alleen onder strikte begeleiding van jou!)
  3. Ben je goed in schminken of nagellak zetten? Zet een klein tafeltje neer en biedt jouw diensten tegen betaling aan (vooral erg leuk voor kinderen die zich misschien al snel zullen vervelen of het te druk vinden)
  4. Haren vlechten/kapsels maken? Vind je het leuk om allerlei kapsels te maken of haren te vlechten? Bied jouw diensten dan aan tijdens Koningsdag.
  5. Loop verkleed rond en vermaak kinderen of verkoop kleurrijke cakepops. Dit idee sluit aan op nummer 1, maar nu val je nog meer op doordat je verkleed bent. Je kunt ook helium ballonnen, windmolentjes of lollies verkopen. Vooral kleine kinderen zullen hiermee zeker blij gemaakt kunnen worden.
  6. Veel mensen verkopen allerlei lekkers, de kunst is om op te vallen. Waarom zou je alleen oliebollen in december eten? Maak gewoon voor Koningsdag overheerlijke oliebollen en verkoop deze. Wedden dat er altijd liefhebbers voor te vinden zijn? Of maak echte Amerikaanse donuts met oranje glazuur of verkoop oranje melkijsjes (natuurlijk zelfgemaakt)
  7. De moestuintjes van de AH zijn een groot succes, maar helaas heeft niet een ieder groene vingers. Heb jij die wel? Maak dan groenteplantjes of zaai bloemen en verkoop deze op de vrijmarkt. Vaak kun je tweedehands bloempotjes gratis krijgen bij tuincentra, dan hoef je alleen nog aarde en zaadjes te kopen
  8. Ben je goed in dichten/rijmen of rappen? Laat mensen betalen en verras ze ter plekke met een gedicht of rap
  9. Heb je de beschikking over een Fuji instax camera? Ga op pad en vraag mensen of ze tegen betaling een foto willen hebben als herinnering aan deze dag.Fuji instax camera
  10. Na afloop van de vrijmarkt op Koningsdag laten veel mensen hun niet verkochte spullen achter. Snuffel er gerust eens tussen en haal voor jou bruikbare spullen er tussen uit. Natuurlijk kun je deze spullen ook verder verkopen via internet (bijv. Marktplaats). In sommige gevallen kun je de spullen ook eerst pimpen en dan meer geld krijgen.

 

Kortom: wil je op de Koningsdag vrijmarkt geld verdienen, dan zijn er genoeg mogelijkheden. Het geheim om geld te verdienen is eigenlijk heel simpel: think out of the box/zorg dat je opvalt. Zelfs als je alleen maar op de vrijmarkt staat om je overbodige spullen te verkopen moet je zorgen dat je opvalt. Maak een spandoek, prijs je spullen aan, zorg dat je zelf opvalt door je kleding enz.

koningsdag vrijmarkt opvallen

Onthou echter 1 ding: de dag is vooral bedoelt om te genieten en elke cent die je kunt verdienen is mooi meegenomen!

Koningsdag

Koningsdag: 10 manieren om geld te verdienen
5 (100%) 1 vote

Koningsdag: 10 manieren om geld te verdienen by
Deel deze TIPS!

Comments are closed.