5 indoor spelletjes voor kinderverjaardag

Deel deze TIPS!

Op zoek naar ideeën voor leuke indoor spelletjes voor kinderverjaardag? Zit het weer niet mee en plan je een verjaardag voor je kind? Ik heb hier een aantal ideetjes verzameld voor het spelen van 5 indoor spelletjes tijdens een kinderverjaardag.

5 indoor spelletjes voor kinderverjaardag

5 Indoor spelletjes voor kinderverjaardag

Helaas laat het weer het in dit land heel vaak afweten. Zelfs in hartje zomer kan het weer zomaar omslaan en wordt je gedwongen om het partijtje van je kind naar binnen te verplaatsen. In dit geval is het niet erg, want met onderstaande ideetjes kun je de kinderen vermaken, zodat ze al snel zullen vergeten dat het weer  in de steek heeft gelaten. Daarnaast is he natuurlijk ook gewoon gezellig om een indoor kinderverjaardag te vieren.

De leuke indoor spelletjes kinderverjaardag zijn geschikt voor kinderen in de leeftijd van 7- 11 jaar.

Nog een kleine tip vooraf: veel kinderen in deze leeftijdsklasse beschikken reeds over een telefoon. Zorg ervoor dat je de feestruimte tot een telefoonloze ruimte verklaard. Dit kan het beste door de kinderen de telefoon in te laten leveren. Door de kinderen te vermaken met de indoor spelletjes zullen ze al gauw de telefoon niet meer missen.

 

1. Warming up: het chaos spel

Klinkt wellicht heel zwaar, maar staat garant voor een heleboel plezier. Laat de kinderen in een kring staan. Elk kind neemt vijf kinderen in gedachten (dienen wel aanwezig te zijn op het feest). De eerste opdracht luidt: schudt elk knd dat je in gedachten had de hand. En nu begint de chaos 🙂 Iedereen de hand geschud? Tijd voor de volgende ronde. Nu nemen de kinderen vier anderen in gedachten. De opdracht luidt dit keer: klop de kinderen die je in gedachten had op de schouder. Elke ronde wordt er 1 persoon minder in gedachten genomen. De vervolgopdrachten kunnen variëren van een high five geven, over de wang aaien tot een Eskimo begroeting waarbij de neuzen tegen elkaar gewreven worden).

Dit was het eerste indoor spelletje, bedoelt als een kennismaking en warming up. Als de chaos enigszins bedaart is wordt het tijd voor het volgende spelletje.

 

2. Bladeren opzuigen

Een leuk indoor spelletje voor de herfst! Voor dit spelletje heb je de volgende dingen nodig:

–          5 afgevallen bladeren (of je moet bladeren printen en knippen) ca. 5 stuk per kind

–          Rietjes

–          Grote kom of emmer

–          Timer

Dit spel kan in een team gespeeld worden, maar ook per kind.

Verspreid de bladeren op de tafel en zet de kom of emmer elders in de ruimte op de grond neer. Verdeel de kinderen nu in teams of laat ze het spel individueel spelen. De speeltijd per kind kan zelf gekozen worden en ligt tussen 2 – 5 minuten. Het is de bedoeling dat elk kind met een rietje een blad van de tafel opzuigt en het vervolgens transporteert naar de verderop gezette emmer of kom. Valt het blad tussentijds, dan dient het opgezogen te worden (handen blijven daarbij op de rug). Het kind of team met de meeste bladeren in de kom of emmer winnen het spel.

5 indoor spelletjes voor kinderverjaardag bladeren opzuigen

 

3. Op zoek naar snoep

Na twee spelletjes is het tijd voor een beetje snoep. Natuurlijk kun je dit gewoon uitdelen aan de kinderen, maar nog leuker is het om ze ernaar te laten zoeken met het volgende indoor spelletje. Hiervoor heb je nodig:

 

–          Pannetje

–          Blinddoek

–          Pollepel (hout)

–          Snoep (of snack)

 

De kinderen spelen dit spelletje om de beurt, totdat elk kind voorzien is van een snoepje. Het eerste kind wordt geblinddoekt. Terwijl het kind een paar keer rondgedraaid wordt, wordt het snoepje onder de pan ergens in de kamer verstopt (op de grond). Zorg er bij dit spelletje wel voor dat er niets breekbaars op de grond staat. Nu mag het geblinddoekte kind op zijn knieëen met de pollepel in de hand op zoek gaan naar het pannetje met het snoep. Hierbij mag uitsluitend de pollepel gebruikt worden: door zachtjes met de pollepel op de grond te tikken. Is de pan bereikt dan is dat ook direct duidelijk en mag het kind genieten van zijn welverdiende snoepje. Aanvuren mag, aanwijzingen geven ook: bijvoorbeeld heet (je bent in de buurt), koud (je bent in de verkeerde richting aan het gaan).

5 indoor spelletjes voor kinderverjaardag op zoek naar snoep

4. Stoelendans

Alhoewel het een heel oud spelletje is, staat het nog altijd garant voor veel hilariteit (niet alleen bij kinderen, maar ook zeker leuk om met volwassenen te spelen). Hiervoor heb je  nodig:

 

–          Muziek

–          Stoelen

 

Zet de stoelen in twee rijen met de ruggen tegen elkaar aan. Je neemt altijd 1 stoel minder dan het aantal kinderen dat meedoet. Zijn er zes kinderen dan gebruik je dus vijf stoelen. Laat de kinderen in een kring erom heen staan. Zodra de muziek aangaat lopen of dansen de kinderen om de stoelen heen. Op het moment dat de muziek uitgezet wordt, moet elk kind zo snel als mogelijk op een stoel gaan zitten (slaan en duwen zijn niet toegestaan!). Natuurlijk blijft er een kind over, dit kind is af en mag in de volgende beurt niet meer meedoen. Hierna wordt een stoel weggenomen en begint het geheel opnieuw tot er uiteindelijk nog maar 1 kind over is. Hij of zij mag zich dan de winnaar van de stoelendans noemen.

5 indoor spelletjes voor kinderverjaardag stoelendans

5.Cinderella

Na zo veel actie is het tijd voor een wat rustiger spelletje en daarvoor is het volgende spel perfect geschikt. Voor dit spel heb je de volgende zaken nodig:

 

–          Grote kom

–          Droge producten zoals rijst, droge linzen, bonen, erwten

–          Kleine kommetjes

–          Pen en papier

–          Blinddoeken

–          Timer

 

Voor dit spel kunnen de kinderen het beste verdeeld worden in teams van vier. De kinderen gaan in een kring zitten met in het midden de grote kom. In de kom is een mengsel van de droge producten. De kinderen nemen deze aandachtig op. Ondertussen worden briefjes gemaakt met daarop 1 product (voor elk product 1 briefje. In dit geval worden het vier briefjes: rijst, droge linzen, bonen en erwten). Elk kind trekt vervolgens een briefje en leest voor wat erop staat. Dan wordt elk kind geblinddoekt. De timer wordt gestart en elk kind moet geblinddoekt uit de grote kom pakken wat op zijn of haar briefje stond en in de kleine kom doen. Als de tijd om is wordt de winnaar bepaalt (wie de meeste heeft, waarbij een strafpunt gegeven kan worden voor elk verkeerd product).

 

Het spelen van de 5 indoor spelletjes kinderverjaardag zal geruime tijd in beslag nemen, zeker als het een grotere groep kinderen gaat. Aan het einde van de kinderverjaardag kun je de gasten nog trakteren op een lekker snack- of snoeppakket of een klein cadeau mooi verpakt in een Dory of Nemo papieren broodzak .

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

5 indoor spelletjes voor kinderverjaardag
5 (100%) 1 vote

5 indoor spelletjes voor kinderverjaardag by
Deel deze TIPS!