Zelf maken pinguïn ornament

Deel deze TIPS!

Niets is leuker dan tijdens de koude winterdagen te knutselen. In dit artikel leer je zelf een leuk pinguïn ornament te maken dat geschikt is voor de Kersttafel, maar ook op de kast, de schoorsteen  of in de etalage niet misstaat. Maak met onderstaand stappenplan een winter- of kerstornament van een schattige pinguïn. Door het maken van dit ornament recycle je automatisch oude gloeilampen.

Kerst pinguin maken 013

Benodigdheden
– 1 oude gloeilamp
– Verf: wit, zwart
– Zwart karton (kleine restjes volstaan)
– Oranje karton (eveneens kleine restjes)
– Rood vilt (voor de Kerstmuts, klein beetje is voldoende)
– Rode wol met haaknaald
– Beetje watten
– Plastic beker
– Schaar
– Lijm

 

Zelf maken pinguïn ornament

Volg je onderstaand stappenplan, dan heb je aan het einde een schattige pinguïn die je veel complimenten op zal leveren. Niet alleen leuk voor jezelf, maar ook ideaal als cadeau, zeker als je meerdere pinguïns gaat maken.

  1. Zet de plastic beker ondersteboven op tafel en snijd er een rondje uit dat groot genoeg is om de fitting van de gloeilamp erdoorheen te steken. Even uit proberen en voorzichtig bijknippen tot het passend is.
  2. Verf de gloeilamp zwart, op de fitting na. Let op: niet alle verf is geschikt voor glas. Zelf heb ik gebruik gemaakt vanzwarte autolak, waarvan ik zeker wist dat deze dekkend genoeg zou zijn.Kerst pinguin maken 002
  3. Laat de zwart geverfde gloeilamp helemaal drogen, door deze in het gaatje in de plastic beker te zetten
  4. Als de zwarte verf gedroogd is, met de witte verf het lijf direct op de gloeilamp tekenen. Dit kan prima uit de losse hand, maar voor wie niet zeker is van zijn zaak kan een sjabloon maken op een vel papier.
  5. Vleugels op het zwarte karton tekenen, uitknippen en aan de zijkant plakken.
  6. Oranje snavel en pootjes tekenen, uitknippen en plakken.
  7. Oogjes met zwarte verf tekenen.
  8. Voor de muts: teken een klein rondje dat groot genoeg is om over de fitting te passen. Knip uit, knip tot de helft in en maak er een puntmuts van. Werk de rand af met een plukje watten en plak de muts over de fitting. In plaats van met vilt te werken kan de muts ook gehaakt worden.Kerst pinguin maken 005
  9. Voor de sjaal: haak een rij, zo lang als je zelf wilt en leg deze over het nekgedeelte van de penguin.
  10. Indien gewenst kan de pinguïn ook opgehangen worden: maak daarbij gebruik van een ijzeren draad die je over de fitting bindt, waarover de Kerstmuts gemaakt wordt.

Kerst pinguin maken 014

Je Kerst pinguïn is nu helemaal klaar. Hang hem op, zet hem neer en laat je zelfgemaakte ornament tot een echte blikvanger worden.

Waardeer dit artikel

Zelf maken pinguïn ornament by
Deel deze TIPS!

Comments are closed.