DIY paddenstoel maken

Deel deze TIPS!

Met deze tutorial kun je een DIY paddenstoel maken. Paddenstoelen horen bij de herfst en vallen vooral op door de rode hoed met rode stippen. Met dit leuke knutselidee maak je je eigen paddenstoel die je kunt gebruiken als decoratie in de kinderkamer of de klas.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

De herfst en paddenstoelen

De herfst met zijn aanlokkelijke kleurenpracht staat voor velen ook synoniem voor het vinden van paddenstoelen. Hartstikke leuk natuurlijk als je door het bos loopt en je komt de prachtige paddenstoelen tegen. Ook erg leuk met kinderen: zeker als je ze dan allemaal verhalen kunt vertellen over kabouters en jullie samen liedjes zingen over paddenstoelen en kabouters.

Let echter op: hoe aantrekkelijk ook: blijf liever van paddenstoelen af. Helaas zijn heel wat paddenstoelen matig tot zwaar giftig hetgeen in sommige gevallen zelfs tot de dood kan leiden. Zelfs de meest doorgewinterde verzamelaar vergist zich nog wel eens, hetgeen al aangeeft dat je hier zonder een gedegen kennis absoluut niet aan moet beginnen. Gelukkig zijn er wel wat lijsten met giftige paddestoelen zodat je er enigszins weet wat giftig is en niet (ook erg handig voor mensen die een hond hebben).

Onderstaand knutselidee om een DIY paddestoel te maken is alleen maar schattig en je kunt hier volop van genieten samen met je kinderen.

 

Benodigdheden

–          Kurk

–          Rode verf

–          Wit vilt

–          Marker

–          Bolletje rood vilt

–          Kleine wiebeloogjes

–          Lijm

–          Schaar

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

DIY paddenstoel maken stap voor stap

  1. Verf de bovenkant van de kurk rood en laat even goed drogen
  2. Bekleed de onderkant van de kurk met wit vilt (knip op maat)OLYMPUS DIGITAL CAMERA
  3. Neem kleine stukjes vilt, maak hier kleine bolletjes van en plak deze op de gedroogde bovenkant van de kurkOLYMPUS DIGITAL CAMERA
  4. De paddestoel wordt afgemaakt door een paar wiebelogen, een neusje van een bolletje vilt (kun je natuurlijk ook gewoon vervangen door een rood kraaltje) en een getekende mond.

Erg leuk in combinatie met andere kleine en grote paddestoelen (voor de foto heb ik een aantal kleine paddestoelen erbij gedaan die uit een doos kwamen met gekochte herfstdecoratie).

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Wil je nog wat creatiever zijn? Maak dan ook de DIY uil en de DIY herfstdecoratie pompoen. Met al deze knutsels kun je een hartstikke gezellige hoek inrichten op de kamer van je kind(eren) of een leuke vensterbank inrichten op school. Veel van de DIY’s kun je samen met de kinderen maken.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Waardeer dit artikel

DIY paddenstoel maken by
Deel deze TIPS!