DIY Kerstmuts eierwarmer haken

Deel deze TIPS!

DIY Kerstmuts eierwarmer haken. Ideaal voor het Kerstontbijt of de Kerstbrunch en een echte eyecatcher op elke tafel. Niet alleen leuk voor kinderen. Met handige stap voor stap handleiding. Makkelijk en snel een DIY Kerstmuts eierwarmer haken.

 

Benodigdheden

–          Rode wol

–          Witte wol

–          Haaknaald (ik heb maat 2,5 gebruikt)

–          Schaar

–          Vork

DIY Kerstmuts eierwarmer haken benodigdheden

Stap voor stap DIY Kerstmuts eierwarmer haken

Onderstaand stappenplan is gemaakt voor een middelgroot ei. Afhankelijk van de dikte van het ei dien je het aantal steken aan te passen.

 1. Natuurlijk begin je jouw haakwerk met een zogenaamde opzetlus in de kleur wit. Vervolgens haak je 30 losse (nogmaals: dit is afhankelijk van de dikte van je ei. Het beste kun je het zelf even nameten door de rij losse even om het ei heen te draperen.)DIY Kerstmuts eierwarmer haken afmeting
 2. Vervolgens sluit je de rij losse. Let er wel op dat je rij losse steken niet gedraaid is (kan even lastig zijn, vooral als je een beginnende haker bent)
 3. De witte onderrand van de DIY kerstmuts eierwarmer bestaat uit 1 rij vaste haken.
 4. Voor de twee rij vaste haken maak je de overstap op de rode wol.
 5. Rij 2 t/m 4 worden in vaste haken gemaakt, waarbij je natuurlijk gewoon de rode wol door blijft gebruiken.
 6. Vanaf de 5e rij (4e rij met rode wol) ga je direct de 1e vaste haak minderen (sla 1 steek over). Dit doe je om de 10 vaste haken, zodat je uiteindelijk nog maar 27 steken overhoudt.
 7. Ook in de 6e rij wordt geminderd: begin hier weer met 1 vaste haak minder en tel goed. Na elke 9e vaste haak wordt 1 geminderd.
 8. 7e rij: 1 minderen en vervolgens om de 8ste haak telkens 1 minderen.
 9. Het minderen in elke volgende rij gaat eigenlijk gewoon door tot je een mooie puntige Kerstmuts hebt gehaakt. 6e rij: 1 minderen en om de 7de vaste haak steeds 1 minderen.
 10. 8e rij: 1 minderen, 6 vaste haken, 1 minderen, 6 vaste haken….
 11. 9e rij: 1 minderen, 5 vaste haken, 1 minderen, 5 vaste haken…
 12. 10e rij: 1 minderen, 4 vaste haken, 1 minderen, 4 vaste haken….
 13. 11e rij: 1 minderen, 3 vaste haken, 1 minderen, 3 vaste haken…
 14. 12e rij: 1 minderen, 2 vaste haken, 1 minderen, 2 vaste haken…
 15. 13e rij: dit is de laatste rij waarbij je mindert en eindigt in een mooie punt
 16. Trek de wol door de laatste haak en je muts is al bijna klaar.
 17. Voor het maken van de pompon kun je gebruik maken van kant en klare pomponnetjes die je bij de verschillende knutselpakketten vindt of je maakt de minipompon zelf. Ik heb deze zelf gemaakt met behulp van een vork. De witte wol om twee vorktanden wikkelen, wol eroverheen, vasttrekken en links en rechts doorknippen.DIY Kerstmuts eierwarmer haken pompon
 18. De pompon even bijknippen en met een steek op de muts bevestigen. Geen zin in priegelwerk? Plak de pompon dan gewoon vast met een beetje lijm uit een lijmpistool.

 

Al met al heeft het DIY Kerstmuts eierwarmer haken mij nog geen uurtje tijd gekost, waarbij ik ook nog eens alle stappen die ik gevolgd heb neer moest pennen. Ben je een beetje handig met haken, dan zul je de eierwarmer waarschijnlijk al binnen 20 minuten klaar hebben. Ideaal dus om direct voor het hele gezin zo een leuke eierwarmer te haken.

DIY Kerstmuts eierwarmer haken

 

 

Ben je niet zo handig met haken, maar wil je iets anders maken? Ik heb ook leuke tutorials voor het maken van een 3D sneeuwvlok, maak een DIY Kerstman in de schoorsteen of maak een mooie eyecatcher: een pinguin ornament.

Verder vind je op de website nog heerlijke recepten voor het maken van een Kerstman cupcakes, rendier cupcakes of lekkere Duitse Kerstkoekjes.

Ben je nog op zoek naar aparte Kerstcadeautjes om je gezin mee te verrassen? Doe dan inspiratie op met de tips alternatieve Kerstcadeautjes voor het hele gezin 

DIY Kerstmuts eierwarmer haken
5 (100%) 1 vote

DIY Kerstmuts eierwarmer haken by
Deel deze TIPS!