DIY Herfstdecoratie makkelijke pompoen maken

Deel deze TIPS!

Met deze DIY herfstdecoratie makkelijk pompoen maken haal je de herfst in huis. De DIY is zo makkelijk dat deze zeker te maken is met (wat oudere) kinderen). Voor het maken van de pompoen heb je maar heel weinig materialen nodig en hij is ook nog eens heel snel gemaakt. Binnen ongeveer 5-10 minuten heb je deze DIY herfstdecoratie klaar.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

De herfst met al zijn charmes

De herfst staat synoniem voor vallende bladeren, kalebassen en pompoenen. Daarnaast zijn er ook volop kastanjes en eikels te vinden, waarmee je de leukste herfst knutsels kunt maken. Het weer begint onder normale omstandigheden om te slaan in koud, winderig, regen en grauwe luchten, alhoewel de herfstlucht ook bijzonder mooi en charmant kan zijn.

Veel mensen kiezen er juist in dit jaargetijde voor om het binnenshuis gezellig en knus te maken. Dat begint al bij het neerzetten van kaarzen, waarmee de kamer in de avond een sfeervolle uitstraling krijgt. Er worden zachte vachten gekocht, net als neppaddestoelen, denneappels en pompoenen, kortom alles wat een herfstachtige sfeer uitstraalt en toch gezellig en warm is.

Of je nu wel of niet van de herfst houdt, je zult overal tegen herfstdecoratie aanlopen. En wat is er nou leuker dan een DIY herfstdecoratie te maken? We gaan direct aan de slag en maken dit keer een leuke DIY herfstdecoratie om een makkelijk pompoen te maken.

Benodigdheden

– 1 vel oranje papier/karton (niet al te stevig)
– 1 vel groen papier/karton (niet al te stevig)
– Schaar
– Lijmpistool of lijn
– 2 Splitpennen
– Liniaal en potlood
– Perferator

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Stap voor stap DIY herfstdecoratie makkelijk pompoen maken

1. Neem het oranje vel papier en teken hier vier stroken van 25 x 2 cm op.
2. Knip de oranje stroken uit

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

3. Leg nu de stroken op elkaar en maak ongeveer 0,5 cm vanaf de boven- en onderkant in het midden een gaatje met de perferator
4. De stroken moeten vervolgens zodanig op elkaar gelegd worden dat de gaten op elkaar liggen en je deze met een splitpen met elkaar kunt verbinden (zie foto)

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

5. Vervolgens leg je de stroken ook aan de bovenkant op elkaar, steekt er de andere splitpen doorheen en trekt de stroken een beetje uit elkaar

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

6. Knip uit het groene vel papier een kleine strook van ongeveer 2x 4 cm, rol deze op en plak deze met behulp van het lijmpistool aan de bovenkant van je pompoen (hierdoor is de splitpen niet meer te zien)

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

De pompoen heeft een leuke afmeting en is nu klaar om gebruikt te worden als herfstdecoratie. Zet de pompoen op je kast of tafel als echte eyecatcher en geniet van de warme herfstkleuren in je huis.
Mocht je nog zin hebben, maak dan ook deze griezelig grappige pompoen

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

DIY Herfstdecoratie makkelijke pompoen maken
5 (100%) 1 vote

DIY Herfstdecoratie makkelijke pompoen maken by
Deel deze TIPS!

Comments are closed.