DIY Griezelig grappige pompoen maken

Deel deze TIPS!

Op zoek naar een leuke DIY? Dan kun je deze DIY griezelig grappige pompoen maken. Voor de pompoen heb je niet veel nodig, je bent snel klaar en pret is gegarandeerd. Ideaal om te maken met kinderen die zich in de herfstvakantie vervelen en het huis een beetje in herfstsfeer willen brengen.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Deze griezelig grappige pompoen is bedacht door mijn lieve dochter Anna Heart Hoe het komt dat een jonge meid van 15 knutselt? Al van jongsaf aan is mijn dochter bijzonder creatief en dat is door de jaren heen niet veranderd. Het enige dat verandert is is de moeilijkheidsgraad van haar knutselwerken.

Overigens is ze niet alleen creatief met papier en pen, maar ook in de keuken kan ze – tenminste als ze wil – bijzonder creatief zijn. Dat kun je zien als je het recept ‘Gemengde salade met aardappelschijfjes’ bekijkt. Dit heeft zij op een onbewaakt ogenblik zelf in elkaar ‘geflanst’ terwijl ik buiten door iemand opgehouden werd.

Om terug te komen op de pompoen: af en toe hebben we een zogenaamde knutseldate: dan spreken we af dat we bijvoorbeeld op de zondagmiddag samen gaan zitten en leuke dingen maken voor de website. Zo gezegd, zo gedaan en terwijl ik de DIY herfstdecoratie pompoen zat te maken, heeft ze binnen een mum van tijd de geweldig griezelig grappige pompoen in elkaar geknutseld.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Gelukkig had zij de camera bij de hand en heeft ze alles op camera vastgelegd. Het gebeurd namelijk nog eens dat ze in al haar enthousiasme gewoon knutselt en dan compleet vergeet dat ze foto’s zou maken. Het resultaat is natuurlijk super, maar als je een zelfmaken website hebt is het wel zo makkelijk als er stap voor stap foto’s bij zitten. Bij deze is dit in elk geval wel het geval en dus kon ik deze leuke DIY toevoegen aan de website in de hoop dat veel mensen deze na gaan maken.

Benodigdheden

– 1 vel oranje papier of karton
– 1 oranje pijpenrager
– 1 groene pijpenrager
– 1 paar grote wiebelogen
– Lijmpistool
– Zwarte marker/stift
– Schaar
– Potlood

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

DIY Griezelig grappige pompoen maken

1. Neem het oranje vel papier en begin met het tekenen en uitknippen van een soort van hart met hele flauwe lijnen, eigenlijk meer als een appel dan een echt hart

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

2. Rol de twee pijpenragers op en plak deze rechts en links op het uitgeknipte stuk papier

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

3. Plak hierop de wiebelogen (hiervoor is het lijmpistool ideaal: de lijm droogt snel en is bijzonder sterk)

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

4. Knip een stuk van de groene pijpenrager, vouw dubbel en plak deze aan de bovenkant in het midden van de pompoen

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

5. Maak de pompoen af door een neus (rondje) en een griezelige mond te tekenen

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Deze DIY griezelig grappige pompoen kun je perfect combineren met de DIY herfstdecoratie pompoen (zie link hierboven).

DIY Griezelig grappige pompoen maken
5 (100%) 1 vote

DIY Griezelig grappige pompoen maken by
Deel deze TIPS!

Comments are closed.