DIY Finding Dory decoratie

Deel deze TIPS!

Met onderstaande tutorial kun je een DIY Finding Dory decoratie maken. Finding Dory is net als de film Nemo bijzonder populair en niets is leuker dan je kleine te verwennen met een heus Dory feestje. De versiering kun je eenvoudig zelf maken dankzij de DIY Finding Dory decoratie tutorial.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Finding Dory en Nemo

De eerste kaskraker was Nemo die in 2003 in de Europese bioscoopzalen getoon werd. De aandoenlijk lieve clownvis met zijn nieuwe vergeetachtige vriendin Dory wist de harten van veel kinderen (en volwassenen) te veroveren. Natuurlijk was de ook te merken aan de omzet, die maar liefst 865 miljoen dollar bedroeg.

Alhoewel er uiteindelijk 13 jaar voorbij zouden gaan, in 2016 was het dan eindelijk zo ver en werd een vervolgfilm op de markt gebracht. Dit keer ging de hoofdrol naar Dory die in de nieuwe film op zoek gaat naar haar ouders. Ditmaal zijn de rollen omgedraaid en wordt zij in haar zoektocht bijgestaan door Nemo en zijn zoon Merlin.

Is jou kind nou ook helemaal gek op Dory of Nemo? Maak dan DIY finding Dory decoratie, die je niet alleen kunt gebruiken voor het vieren van een verjaardag, maar ook dienst kan doen als leuke kinderkamer decoratie. Als extraatje kun je Nemo erbij maken, wel zo leuk natuurlijk.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Benodigdheden

–          2x Papieren bord

–          Schaar

–          Lijm

–           Verf: geel, blauw, zwart, rood

–          Onderstaand patroon voor de onderdelen

Stap voor stap DIY finding Dory decoratie maken

  1. Print de patronen uit en knip deze vervolgens uit. Deze kunnen gebruikt worden om het geheel te vergemakkelijken. DIY finding Dory decoratie Dory patroon
  2. Knip het papieren bord door de helft (voor het maken van Dory) en verf dit oranje (meng hiervoor rood en geel met elkaar)OLYMPUS DIGITAL CAMERA
  3. Trek de zijvin, bovenvin en de staart over op de andere helft van het papieren bord, knip uit en verf eveneens oranje. Gooi de gekartelde rand niet weg, deze kun je gebruiken voor het maken van de bovenste vin van Nemo (zie beschrijving verderop).OLYMPUS DIGITAL CAMERA
  4. Teken drie witte strepen en accentueer met zwart. Je kunt nu alvast de mond tekenen met zwarte verf.
  5. De vinnen worden omlijnd en er worden zwarte lijnen in getekend om het extra diepte te geven.
  6. Lijm de vinnen en staart op de juiste plek en vergeet niet om Dory een oog te geven.OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Voor het maken van Nemo ga je bijna hetzelfde te werk, alleen gebruik je hiervoor een nagenoeg compleet papieren bord, waarbij je een uitsparing laat voor de mond. Om de bovenste vin te maken van Nemo gebruik je de rand van de andere helft van het papieren bord dat je voor het maken van Dory  gebruikt hebt.

De plaatjes hieronder maken de volgorde van het verven, plakken en tekenen denk ik duidelijk. Je kunt van Dory en Nemo zo veel maken als je zelf wilt. Het is zelfs leuk om er een mobiele van te maken of een leuke slinger die je in de kamer ophangt ter ere van de jarige.

DIY Finding Dory decoratie patroonOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERA

Ben je op zoek naar een leuke DIY Nemo en Dory traktatie? In mijn andere tutorial heb ik een leuke DIY geplaatst voor het maken van een Dory en Nemo papieren broodzak, perfect voor het uitdelen van een gezonde appel of een andere leuke traktatie.

Waardeer dit artikel

DIY Finding Dory decoratie by
Deel deze TIPS!