Minion bloempot knutselen

Deel deze TIPS!

De Minion gekte houdt nog even aan en deze vrolijke Minion bloempot is een absolute eyecatcher, zowel in als buiten het huis. Met de stap voor stap handleiding kan een ieder een Minion bloempot knutselen.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Benodigdheden Minion bloempot

– 2 grote keramiek bloempotten (Ø 15cm)
– 4 keramiek bloempotten (Ø 8 cm)
– 2 keramiek bloempotten (Ø 7 cm)
Mocht je geen keramiek bloempotten vinden dan is dat geen probleem, je kunt ook gewoon plastic bloempotten gebruiken.

– Verf: geel, blauw, zwart, wit
– stuk touw/wol
– 4 houten kralen
– ijzer draad
– plant
– schaar
– optioneel: duct tape, isoleertape, in plaats van verf: spuitbus

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Minion bloempot knutselen

1. Om te beginnen worden de grote en twee van de bloempotten met een doorsnee van 8 cm compleet geel geverfd. Kies je voor plastic bloempotten dan kun je deze natuurlijk ook met een spuitbus in de gewenste kleur spuiten.
2. Schilder de overige twee bloempotten van Ø8 cm compleet zwart
3. De kleinste bloempotten krijgen een zwarte rand van ongeveer 2 cm, terwijl de rest van de pot blauw geschilderd wordt. Je kunt eventueel de binnenkant ook schilderen
4. Is de verf helemaal gedroogd dan kun je de broek op een van de grote bloempotten schilderen. Ik heb dit uit de vrije hand gedaan: begin met rechts en links een schuine, ongeveer 1 cm brede streep en teken dan de rest van de overall. Aan de onderkant van de bloempot rondom een blauwe streep trekken van ongeveer 4 centimeter. Dat is dan de broek.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

5. Het gezicht bestaat uit een lachende mond (een dunne zwarte streep) twee grote witte ogen met een grijze rand eromheen (meng je wit en zwart, dan krijg je grijs), een brede zwarte streep die de ene kant van de bril met de andere verbindt en aan elke kant twee wenkbrauwen boven de ogen. Ik heb een aantal trucs toegepast omdat ik geen zin had om alles te schilderen. De bril heb ik gemaakt van grijze Duct tape en de mond, pupil, wenkbrauwen en de brillenband heb ik heel eenvoudig uit zwarte isolatietape geknipt. Dit kan natuurlijk alleen als je de Minion bloempot binnenshuis neerzet omdat de lijmlaag onder invloed van regen en zon te snel los zou laten.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

6. Nu wordt het tijd om de armen van de Minion in elkaar te zetten: schuif hiervoor een zwart geverfde en een geel geverfde bloempot bijna helemaal in elkaar en verbindt deze met een stuk wol of touw (zorg dat dit touw lang genoeg is, want je moet beide armen hieraan bevestigen en het touw wordt uiteindelijk tussen de twee grote potten geschoven). Zorg ervoor dat de zwarte bloempot voor ongeveer 2 cm zichtbaar blijft (dit zijn de handen van de Minion). Om de bloempotten op hun plek te houden dien je de afstand met een houten kraal aan te geven (hiermee voorkom je dat de potjes in elkaar schuiven). Doe dit voor allebei de armen. Als het goed is heb je nu een touw met daaraan rechts en links vier potjes.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

7. Neem weer een stuk touw of wol (ik heb zwarte wol gebruikt) en bevestig hieraan de kleinste bloempotten (een rechts, een links). Zorg ervoor dat het touw lang genoeg is, want dit wordt in het midden van de grote potjes bevestigd.
8. Hang nu de voetjes van de Minion bloempot in het midden van de grootste bloempot (waar je de broek op getekend hebt). De voeten kun je al naar wens rechts of links schuiven of gewoon lekker laten bungelen.
9. Maak vervolgens de twee grootste bloempotten op elkaar vast door deze met ijzerdraad te binden

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

10. Schuif het touw met de armen via de voorkant tussen de twee grote bloempotten totdat deze naar wens hangen

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

11. Plaats ten slotte een leuke plant aan de bovenkant

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Het is niet alleen leuk om deze Minion bloempot te knutselen, maar dankzij de leuke uitstraling kun je de interesse van kinderen wekken, zodat ze liefde krijgen voor planten en de natuur.

Ben je helemaal in de ban van de Minions? Maak dan eens een leuk Minion kostuum, een gave Minion pinata of een onwijs leuk Minion telefoonhoesje.

Minion bloempot knutselen
5 (100%) 1 vote

Minion bloempot knutselen by
Deel deze TIPS!