Zelf Vicks maken met natuurlijke ingrediënten

Deel deze TIPS!

Zelf Vicks maken met natuurlijke ingrediënten. Waarom zou je dure en vooral voor de gezondheid schadelijke Vicks gebruiken, als je Vicks ook prima zelf kunt maken. Gezonde vicks werkt effectief en is niet schadelijk. Deze zelfgemaakte vicks kan probleemloos gebruikt worden voor kinderen en volwassenen. Eenvoudig diy vicks maken met puur natuurlijke ingrediënten. Werkzame en gezonde vicks zelf maken.

 

zelf Vicks maken

Kant- en klare Vicks Vaporub

Vooraf een kleine inleiding waarom de kant-en klare Vicks vaporub (ongeacht het merk) af te raden is. Vicks vaporub die in de winkels verkrijgbaar is bevat petroleum. Deze stof is schadelijk voor de gezondheid en dient vermeden te worden. Petroleum is bedoelt voor industriële doeleinden en niet om op het lichaam te smeren. Waar de ene remedie bestreden wordt, kunnen er andere gezondheidsklachten optreden na gebruik van smeersels waaraan petroleum is toegevoegd.
 

Benodigdheden

15 druppels etherische olie citroen
15 druppels etherische olie eucalyptus
5 druppels etherische olie tea tree
10 druppels etherische olie lavendel
5 druppels tijm (optioneel)
3 eetlepels kokosolie
Glazen potje
Eetlepel

Zelf Vicks maken met natuurlijke ingrediënten

1. Werk met een schoon en gesteriliseerd glazen potje. Was het glazen potje eerst zorgvuldig en kook het hierna ongeveer 5 minuten lang. Haal het potje uit het kokende water met een schone vork en zet dit ondersteboven op een schone theedoek of een servet. Laat helemaal drogen, voordat je de Vicks gaat maken.
2. Meng eerst alle etherische oliën met elkaar door deze in het glazen potje te druppelen en dan voorzichtig tussen je handpalmen heen en weer te draaien (dus niet schudden).
3. Voeg vervolgens de 3 eetlepels kokosolie toe, schroef de deksel erop en draai het geheel eveneens weer tussen je handpalmen heen en weer. Zet het mengsel in de koelkast. De kou zal ervoor zorgen dat de vloeibare olie een harde substantie wordt en makkelijk smeerbaar is. In de koelkast is de Vicks enkele weken houdbaar.

Gebruik zelfgemaakte vicks

Smeer de vicks 3x daags op de borst en rug van de zieke.

Voor het maken van deze zalf gebruik ik uitsluitend biologische etherische olie die ik hier bestel

Etherische olie: citroen

Citroen heeft een frisse geur en is onmisbaar voor een gezond lichaam. De antibacteriële en antivirale werking van de vrucht versterkt een verzwakt immuunsysteem.
zelf vicks maken 5

Etherische olie: eucalyptus

Eucalyptus heeft een typische sterke en frisse geur en wordt gebruikt voor het ontsmetten en reinigen. Voor het lichaam is de olie onmisbaar in de behandeling van verkoudheid, ontstekingen, schimmels en bacteriën. De positieve werking op de luchtwegen is al vele malen bewezen. Veelzijdig te gebruiken.
zelf vicks maken 4

Etherische olie: tea tree

Tea tree is een samengestelde olie en heeft een frisse geur. Tea tree heeft een licht pijnstillende werking en is werkzaam tegen schimmels.
zelf vicks maken 1

Etherische olie: lavendel

Lavendel behoort tot de meest gewilde en gebruikte olieën en heeft een heerlijke bloemengeur. Lavendel kan gebruikt worden als natuurlijk kalmeringsmiddel, luchtverfrisser, houdt insecten op afstand, is kalmerend, verzachtend, pijnstillend en slijmoplossend.
zelf vicks maken 2

Etherische olie: tijm

Tijm is bijzonder aromatisch en kent vele toepassingen. Tijm helpt het immuunsysteem te versterken, zorgt voor vitaliteit en energie. Uitstekend te gebruiken bij verkoudheid, migraine, hoofdpijn, infectieziekten en veel andere aandoeningen.
zelf vicks maken 3

Heilzame werking van kokos

Kokos heeft een brede werking en kan voor diverse aandoeningen gebruikt worden. Voor het maken van natuurlijke geneesmiddelen wordt bijna altijd kokosolie gebruikt, onder andere vanwege de antibacteriële werking en het feit dat kokosolie zonder problemen op de huid gebruikt kan worden, waarbij deze zelf verzorgend werkt.
zelf vicks maken 6

Waardeer dit artikel

Zelf Vicks maken met natuurlijke ingrediënten by
Deel deze TIPS!

Comments are closed.