Zelf maken hoestdrank met natuurlijke ingrediënten

Deel deze TIPS!

Maak eenvoudig zelf een hoestdrank met uitsluitend natuurlijke en vooral gezonde ingrediënten. Een zelfgemaakte hoestdrank is niet alleen veel lekkerder, door gebruik te maken van natuurlijke ingrediënten is de zelfgemaakte hoestdrank ook veel gezonder. Geen chemische hoestdrank meer, maar uitsluitend zelf maken hoestdrank van honing, kokosolie en citroensap.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

De geneeskracht van honing

Honing heeft krachtige anti-virale en anti-microbiële eigenschappen! In klinische studies is aangetoond dat honing net zo veel effect heeft als in de reguliere handel verkrijgbare hoestdranken. Daarnaast kan het dagelijks innemen van een paar theelepels ruwe honing per dag, voorafgaand aan het pollenseizoen ervoor zorgen dat er immuniteit optreedt voor stuifmeel, waarmee hooikoorts voorkomen, dan wel beperkt kan worden.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

De geneeskracht van citroenen

Citroensap wordt vaak gebruikt in huismiddeltjes en dat heeft een goede reden. Het is algemeen bekend dat citroensap helpt om het immuunsysteem te stimuleren en ook antivirale en antibacteriële eigenschappen heeft. Citroensap kan ook helpen in de strijd tegen verkoudheid.

zelf maken hoestdrank 3

De geneeskracht van kokosnootolie

Kokosolie is rijk aan antioxidanten en bevat laurinezuur, die antibacterieel en antiviraal zijn. Kokosolie kan worden gebruikt om verkoudheid te voorkomen door het stimuleren van het immuunsysteem. Zodra verkoudheid opgetreden is, kan kokosolie helpen om de impact en duur van de verkoudheid te verminderen. Bovendien heeft kokosolie een kalmerende werking wanneer dit toegevoegd wordt aan warme honing-citroen thee. Meer weten over de kokosnoot? Lees dan snel hier verder.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Ingrediënten zelfgemaakte natuurlijke hoestdrank

– 3 eetlepels vers geperste Citroensap
– ¼ kopje verse ruwe honing
– 2 eetlepels kokosnootolie (extra virgin)

 

Benodigdheden

– Pannetje
– Glazen potje

 

Bereiding van de zelfgemaakte hoestdrank

  1. Doe alle ingrediënten in de pan en zet deze op een laag vuurtje
  2. Laat het mengsel zo lang staan tot de kokosolie gesmolten is
  3. Neem een theelepel van deze warme hoestdrank
  4. Na bereiding zal de kokosolie weer stollen. Voordat dit gebeurt kun je de drank overgieten in een schoon glazen potje

Voor inname de gewenste hoeveelheid een beetje opwarmen of op laten lossen in heet water of thee.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

 

Waardeer dit artikel

Zelf maken hoestdrank met natuurlijke ingrediënten by
Deel deze TIPS!

Comments are closed.