Natuurlijk middel voor de luchtwegen zelf maken

Deel deze TIPS!

Maak zelf een natuurlijk middel voor de luchtwegen. Een luchtweginfectie is redelijk snel opgelopen, vooral als de temperaturen veranderd zijn en de eigen weerstand niet optimaal is. Met dit diy recept maak je een natuurlijk middel voor de luchtwegen.

natuurlijk middel voor de luchtwegen

Benodigdheden

– 2 eetlepels Kokosolie
– 5 druppels etherische olie nootmuskaat
– 2 druppels etherische olie kaneel
– 10 druppels etherische olie eucalyptus
– 10 druppels etherische olie gember
– 3 druppels etherische olie rozemarijn
– Glazen potje of flesje

Heb je geen etherische olie van nootmuskaat, kaneel en gember? Vervang dan de druppels gember door 10 druppels citroen en 7 druppels eucalyptus vervangen kaneel en nootmuskaat.

Bij warme temperaturen wordt dit middel geen vaste substantie, maar kan gebruikt worden als een olie, die ingemasseerd kan worden. De geneeskrachtige eigenschappen blijven hetzelfde.
 

Natuurlijk middel voor de luchtwegen zelf maken

1. Werk met een schoon en gesteriliseerd glazen potje. Was het glazen potje eerst zorgvuldig en kook het hierna ongeveer 5 minuten lang. Haal het potje uit het kokende water met een schone vork en zet dit ondersteboven op een schone theedoek of een servet. Laat helemaal drogen, voordat je de Vicks gaat maken.
2. Meng eerst alle etherische oliën met elkaar door deze in het glazen potje te druppelen en dan voorzichtig tussen je handpalmen heen en weer te draaien (dus niet schudden).
3. Voeg vervolgens de 2 eetlepels olie toe, schroef de deksel erop en draai het geheel eveneens weer tussen je handpalmen heen en weer. Zet het mengsel in de koelkast. De kou zal ervoor zorgen dat de vloeibare olie een harde substantie wordt en makkelijk smeerbaar is.

Heb je last van verkoudheid en griep en zoek je hiervoor een geschikt natuurlijk middel? Dan raad ik je aan om zelf natuurlijke Vicks te maken.

Voor het maken van deze zalf gebruik ik uitsluitend biologische etherische olie die ik hier bestel

Etherische olie: nootmuskaat

Nootmuskaat is vooral bekend als kruid in de keuken waar het vooral gerechten met aardappel een bijzondere smaak verleent. In de aromatherapie wordt etherische olie van nootmuskaat toegepast voor de volgende zaken: artritis, jicht, slechte bloedsomloop, spierpijn, reumatische pijnen, hoge bloeddruk, bacteriële infecties, impotentie, frigiditeit, zenuwpijn, slechte adem, moeilijke menstruatie, trage spijsvertering, diarree, winderigheid, stress, depressies en vermoeidheid.

natuurlijk middel voor de luchtwegen 6

Etherische olie: kaneel

Kaneel behoort tot de oudste geneesmiddelen en is bijzonder geliefd in China. Tegenwoordig ontdekken ook steeds meer Westerlingen de gezondheidsvoordelen van kaneel en wordt het veelvuldig gebruikt in de aromatherapie. Kaneel heeft een gunstige invloed op zowel de lichamelijke als geestelijke gesteldheid. Werkt uitstekend voor het afweersysteem, door zijn antivirale en antibacteriële werking, daarnaast goed te gebruiken bij griep en verkoudheid.

natuurlijk middel voor de luchtwegen 5

Etherische olie: eucalyptus

Eucalyptus heeft een typische sterke en frisse geur en wordt gebruikt voor het ontsmetten en reinigen. Voor het lichaam is de olie onmisbaar in de behandeling van verkoudheid, ontstekingen, schimmels en bacteriën. De positieve werking op de luchtwegen is al vele malen bewezen. Veelzijdig te gebruiken.

natuurlijk middel voor de luchtwegen 2

Etherische olie: gember

Gember heeft een pittige en bittere smaak, maar is bijzonder geneeskrachtig te noemen. Het is dan ook niet verwonderlijk dat juist gember veelzijdig gebruikt kan worden om het lichaam te genezen. In de aromatherapie wordt gember toegepast voor onder pijnstilling, als ontstekingsremmer, griep, verkoudheid en andere aandoeningen. Daarnaast is gember een goed middel tegen migraine, niet in de laatste plaats vanwege het pijnstillende effect.

natuurlijk middel voor de luchtwegen 3

Etherische olie: rozemarijn

Stond rozemarijn bij de Romeinen bekend vanwege de versterkende werking op het geheugen en verstand en was het een symbool van geboorten, bruiloften en begrafenissen, tegenwoordig is rozemarijn in de aromatherapie gebruikt vanwege de veelzijdige heilzame werking ervan. Rozemarijn helpt onder andere bij: hoesten, verkoudheid, vermoeidheid, gewrichtspijn en stress.

natuurlijk middel voor de luchtwegen 4

Heilzame werking van kokos

Kokos heeft een brede werking en kan voor diverse aandoeningen gebruikt worden. Voor het maken van natuurlijke geneesmiddelen wordt bijna altijd kokosolie gebruikt, onder andere vanwege de antibacteriële werking en het feit dat kokosolie zonder problemen op de huid gebruikt kan worden, waarbij deze zelf verzorgend werkt.

natuurlijk middel voor de luchtwegen 1

Waardeer dit artikel

Natuurlijk middel voor de luchtwegen zelf maken by
Deel deze TIPS!