Huismiddel tegen verkoudheid

Deel deze TIPS!

Niets zo goed als een zelfgemaakt huismiddel tegen verkoudheid en griep. Met dit recept maak je zelf een citroen gember siroop, waarmee binnen korte tijd af bent van die vervelende verkoudheid. De siroop is binnen 25 minuten minuten klaar. Het maken van een huismiddel tegen verkoudheid is eenvoudig en snel.

 

De geneeskracht van gember

Gember of gember wortel is een sterk aromatische wortel die in de Aziatische keuken niet mag ontbreken. Naast het feit dat gember gerechten net dat beetje extra geeft, is de wortel bijzonder goed voor de gezondheid. Historisch gezien kent gember een lange traditie van het zeer effectief bestrijden en verlichten van symptomen van gastro-intestinale klachten.

In de kruidengeneeskunde wordt gember beschouwd als een uitstekende carminative (een stof die de eliminatie van darmgassen bevordert) en intestinale spasmolytische stof (een stof die ontspant en het darmkanaal kalmeert).

Modern wetenschappelijk onderzoek heeft aangetoond dat gember verschillende therapeutische eigenschappen bezit, waaronder antioxidanten, het vermogen om de vorming van inflammatoire verbindingen  en directe anti-inflammatoire effecten te remmen.

Voor het bereiden van gerechten, maar ook voor dit recept wordt uitsluitend gebruik gemaakt van verse gember, waarbij de aanwezige gezonde stoffen in hoge mate aanwezig zijn in de gemberwortel. Ongeschilde verse gember kan tot drie weken in de koelkast bewaard worden. Ongeschilde gember kan ook in de vriezer bewaard worden, waar het een houdbaarheid heeft van zes maanden.

huismiddel-tegen-verkoudheid-gember

 

De geneeskracht van citroen

Het is alom bekend dat citroenen een grote hoeveelheid vitamine C bevatten die het lichaam kunnen helpen in de strijd tegen verkoudheid. Daarnaast zijn citroenen vol anti-oxidanten en kunnen deze zelf in de strijd tegen kanker gebruikt worden. Tegelijkertijd versterkt de inname van citroensap het algehele immuunsysteem, waardoor het lichaam de strijd tegen griep sneller kan overwinnen.

huismiddel-tegen-verkoudheid-citroen

Ingrediënten huismiddel gember citroen siroop

– 1,5 kopjes water
– 2 grote Citroenen (schil! en sap)
– 1 kopje geraspte verse Gember
– 1 ¼ kopje suiker (mag minder)

Benodigdheden

– Pannetje
– Fijnmazige zeef
– Glazen fles of potje om de siroop in te bewaren

 

Bereiding huismiddel tegen verkoudheid en griep

  1. Breng het water aan de kook
  2. Voeg aan het kokende water de geraspte citroenschil, geraspte gember en suiker toe
  3. Laat het geheel 15 minuten koken, terwijl je zo nu en dan roert
  4. Neem de pan van het vuur en voeg het sap van de twee grote citroenen toe
  5. Zeef het mengsel zodat de geraspte gember en citroenschil achter blijft
  6. Laat de siroop compleet afkoelen en schenk deze over in een schone (steriele) glazen fles of potje
  7. De siroop is afgedekt in de koelkast ongeveer 1-2 weken houdbaar

Voor het drinken wordt 1 deel siroop aangelengd met 4-5 delen water!

huismiddel-tegen-verkoudheid

Huismiddel tegen verkoudheid
5 (100%) 1 vote

Huismiddel tegen verkoudheid by
Deel deze TIPS!