Goedkope carnavalskostuums zelf maken

Deel deze TIPS!

Goedkope carnavalskostuums zelf maken met deze tips, voor late beslissers. Heb je nog geen carnavalskostuum, maar wil je wel verkleed gaan voor carnaval? Geen nood, met deze tips en ideeën maak je met simpele dingen die je in huis hebt snel en eenvoudig de leukste kostuums voor carnaval. Deze kostuums kosten nagenoeg niets, maar zorgen er wel voor dat je helemaal in stijl en leuk verkleed mee kunt doen aan carnaval. DIY low budget carnaval kostuums

 

Goedkope carnavalskostuums maken met ballonnen

Trek een leuke jurk aan en blaas wat ballonnen op, leg er een knoop en bevestig deze met veiligheidsspeldjes aan de jurk . Ben je een beetje handig? Neem dan figuurballonnen en ga hiermee creatief aan de slag. Je kunt zelfs hele ‘kledingstukken’ maken met ballonnnen. Daarbij kun je combineren met kleuren, kiezen voor kleuren van een vlag of gewoon alles door elkaar als een regenboog.

goedkope carnavalskostuums zelf maken ballonnen

Dol op kaarten

Heb je nog een paar setjes kaarten liggen waar je niets meer mee doet? Maak er dan een leuk kostuum van door de kaarten aan elkaar te nieten. Zo kun je een ‘harnas’ maken, maar ook een rokje behoort tot de mogelijkheden. Of versier er een hoed mee.

goedkope carnavalskostuums zelf maken speelkaarten

Lieveheersbeestje

Heb je een rode cape of een lap rode stof en een zwarte viltstift of wat zwart karton in huis? Prima, dan kun je een lieveheersbeestje kostuum maken. Doe een zwarte broek of legging aan, een zwarte trui met capuchon en hang hierover de met zwarte stippen versierde cape. Trek de capuchon over je hoofd en je bent een lieveheersbeestje. Eventueel kun je nog een diadeem nemen, met zwart lint bekleden en met draad twee voelhorens maken en erop bevestigen.

goedkope carnavalskostuums zelf maken lieveheersbeestje

 

Spook

Hou je van griezelen en heb je even geen tijd of geld om een kostuum te kopen? Neem dan een oud laken, gooi dit over het hoofd, maak twee gaten voor je ogen en ‘versier’ je kostuum nog met een griezelige mond.

goedkope carnavalskostuums zelf maken spook

 

Cadeau

Neem een grote doos waar de drager met zijn bovenlijf inpast, bekleed deze met leuk cadeaupapier, eventueel een grote strik erom heen en vervolgens aan de onder- en bovenkant een gat knippen dat groot genoeg is om de doos over het hoofd heen aan te doen.

goedkope carnavalskostuums zelf maken cadeau

 

Zeg het met bloemen

Trek een leuke jurk of legging met lang shirt of trui aan en versier het geheel met sierbloemen die je met behulp van veiligheidsspelden vastmaakt. Het geheel maak je af door een paar leuke bloemen in je haar te verwerken of een hoedje waarop eveneens een aantal bloemen geprikt zijn.

goedkope carnavalskostuums zelf maken bloemen

 

Tutu

Heb je een klein meisje of wil je zelf graag verkleed gaan als ballerina, dan is dit een makkelijke en vooral goedkope oplossing om een tutu te maken. Neem een elastiek en bindt deze om het middel, leg er een knoop in. Knip repen voilestof af (lengte naar wens) en knoop deze om de elastiek. Ga rondom en de zelfgemaakte tutu is klaar. Draag in combinatie met een legging en een strak topje.

 

 

Goedkope carnavalskostuums zelf maken
5 (100%) 1 vote

Goedkope carnavalskostuums zelf maken by
Deel deze TIPS!