Rendier cupcakes zelf maken

Deel deze TIPS!

Lekker en vooral heel erg leuk: een cupcake als rendier speciaal voor Kerst! Maak een rendier cupcake, waarmee je jong en oud zult verrassen. De chocolade botercrème maken het feest compleet. Weet je niet wat je moet maken voor de Kerstdagen en zoek je nog een lekker recept? Met onderstaand recept maak je een rendier cupcakeRendier cupcakes maken 003

Ingrediënten

Voor de cupcake kun je een kant-en klare bakmix kopen, dan weet je zeker dat het niet mislukt of je maakt de cupcakes zelf
volgens onderstaand recept (ongeveer 12 stuks)
125 gr Roomboter (op kamertemperatuur)
125 gr Suiker
175 gr Bloem
2 Eieren (op kamertemperatuur)
Bakpoeder
Melk
Vanillesuiker

Voor de botercrème

Dit recept is voldoende voor ongeveer 20 cupcakes, afhankelijk van de grootte van de cupcakes
125 gr Roomboter zonder zout
225 gr poedersuiker
Cacaopoeder
Melk
Rode winegum (rond)
Bretzel (zoute snackjes die lijken op zoutsticks in de vorm van een krakeling)

Benodigdheden

Kommetjes
Spuitzak
Groot mes

Kerst rendier cupcakes zelf maken

1. Maak de cupcakes volgens aanwijzing op de verpakking of volgens onderstaande stappen:
– Boter luchtig kloppen
– Suiker beetje bij beetje toevoegen en tot een luchtige creme kloppen
– Eieren een voor een eronder roeren/mixen
– Vanillesuiker erdoor mixen
– Bloem beetje bij beetje toevoegen, evenals de bakpoeder
– 2 Eetlepels melk erbij doen en nog 1 minuut op hoogste stand kloppen

De smaak kun je helemaal zelf bepalen, houd er wel rekening mee dat de botercrème chocoladesmaak heeft
2. De botercrème maak je als volgt:
– Laat de boter op kamertemperatuur komen en doe deze in een ruime en hoge kom
– Begin de boter op hoge stand te mixen
– Voeg hier ongeveer 1 eetlepel melk aan toe en blijf mixen
– Nu kan de poedersuiker toegevoegd worden. Doe dit niet in een keer, maar telkens kleine beetjes, terwijl je blijft mixen.
– Is alle poedersuiker gemengd, zet dan ongeveer 1 eetlepel apart (dit is nodig voor de ogen)
– Voeg dan aan de rest beetje bij beetje de helft van de cacao toe
– Blijf roeren tot het geheel een gladde en romige massa is. Mocht het te hard worden, voeg dan nog een beetje melk toe, is de crème te vloeibaar dan nog wat poedersuiker toevoegen
3. Besmeer met deze botercrème alle cupcakes met het mes (glad en verspreid over de hele bovenkant). Zorg dat er nog 1/3 over blijftRendier cupcakes maken 001
4. Meng de overgebleven botercrème met het restant van de cacaopoeder (de kleur moet donkerder worden, want dit wordt de snuit)
5. Indien nodig beetje melk toevoegen
6. Overzetten in spuit en op elke cupcake aan de voorkant een rondje spuiten en uitsmeren met een mes tot een mooi rondje. Hou ongeveer een theelepel over van de botercrèmeRendier cupcake maken 002
7. Zet hierop een rode ronde winegum als de neus
8. Maak ogen met de witte botercrème en maak pupillen van de overgebleven bruine chococrème
9. Zet de bretzel aan de bovenkant als een gewei. Op de foto zijn hele bretzels gebruikt, maar deze kunnen ook gehalveerd worden en rechtop gezet worden
10. De cupcakes kunnen in de koelkast gezet worden om op te stijvenRendier cupcakes maken 004

Maak de kerstmaaltijd compleet met lekkere Kerstman cupcakes of deze grappige en eenvoudig te maken kerstmuts cupcakes.

Waardeer dit artikel

Rendier cupcakes zelf maken by
Deel deze TIPS!

Comments are closed.