Regenboog cupcakes maken

Deel deze TIPS!

Heerlijke regenboog cupcakes maken met dit makkelijk te volgen recept. Zeker een aanrader voor een kinderfeest: weer eens iets heel anders dan de doorsnee witte of bruine cake. Kan eveneens gebruikt worden om een regenboog taart te maken.

regenboog cupcakes maken

Ingrediënten

5 Eigeel
250 gr Poedersuiker (met 50 g minder wordt de cake iets minder zoet)
1 pakje Vanillesuiker
Vanille essence naar eigen smaak
125 ml warm Water
250 ml Olie
375 gr Bloem
1 pakje Bakpoeder
5 Eiwit
5 verschillende kleurstoffen voor levensmiddelen (poeder is het mooist, maar vloeibaar kan ook)
Vet om de vorm in te vetten
Poedersuiker om cake eventueel na het bakken te bestuiven

Regenboog cupcakes maken

1. Eigeel en poedersuiker romig kloppen.
2. Vanillesuiker, water en de essence erbij doen en nog wat kloppen
3. Onder constant kloppen langzaam de olie erbij gieten
4. Bloem mengen met het bakpoeder en onder het deeg roeren
5. Eiwitten stijf kloppen en voorzichtig onder het deeg spatelen
6. Deeg in 5 gelijke porties verdelen en elk deel een andere kleur geven

7. 24 cupcake vormpjes klaar zetten
8. De oven voorverwarmen op 160°C
9. Om een mooi regenboogeffect te creëren moet je het deeg lepelsgewijs vanuit het midden in de vorm te doen. Begin met een eetlepel rood in het midden van de vorm, daarna doe je een eetlepel blauw deeg, daarna een eetlepel groen deeg enz. Het deeg verdeelt zich vanzelf over de hele cupcakevorm.

10. Cake in de oven ca. 50 minuten bakken, daarna af laten koelen en op een rooster storten
11. Na het afkoelen bestuiven met poedersuiker of verwerken als een echte feesttaart met slagroom, icing of glazuur

Wil je cupcakes maken in een cupcakemaker? Bestel deze dan bij Bol.com

Waardeer dit artikel

Regenboog cupcakes maken by
Deel deze TIPS!