Recept verse uien- knoflookbroodjes

Deel deze TIPS!

Er gaat niets boven verse uien- knoflookbroodjes. Met onderstaand recept voor verse knoflookbroodjes maak je in een handomdraai heerlijke broodjes, ideaal voor de barbecue, maar ook perfect als tussendoortje bij de borrel. Ga direct aan de slag met het recept verse uien- knoflookbroodjes.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Het bakken van de knoflookbroodjes duurt ongeveer 10 – 15 minuten, maar aangezien de broodjes 2x moeten rijzen dien je rekening te houden met een totale bewerkingstijd van ongeveer 2 uur. De uien- knoflookbroodjes kun je echter ook ruim van te voren maken en invriezen. Op het moment dat je de broodjes nodig hebt, stop je ze gewoon even in de oven en verwarm je ze voor gebruik.

Benodigdheden

–          Grote kom

–          Kleine kom

–          Eetlepel

–          Theelepel

–          Bakkwast

–          Theedoek

–          Bakblik

–          Mixer met kneedhaken (optioneel)

 

Ingrediënten uien- knoflookbroodjes

50 ml Olie

1 eetlepel Boter (om in te vetten)

50 gr Boter

450 gr Blom

250 ml lauwwarme Melk

6 gr Gist

2 theelepels zout

2 theelepels suiker

1 Ei

1 Eigeel

1 eetlepel Water

 

Kruidenmengsel

3 teentjes geperste Knoflookteentjes

2 takjes Selderij (fijn gesneden)

1 Lenteuitje

1 fijngesneden Ui

½ theelepel Peper

 

Bereiding recept verse uien- knoflookbroodjes

  1. In de kleine kom klop je het ei met de gist in de lauwwarme melk en zet dit mengsel even apartOLYMPUS DIGITAL CAMERA
  2. Neem een grote kom en doe hierin de blom, de olie, suiker, het zout en maak een kuiltje in het midden.
  3. Schenk nu de gistoplossing in het kuiltjeOLYMPUS DIGITAL CAMERA
  4. Voor het kneden kun je gebruik maken van een mixer met kneedhaken, maar het deeg kan natuurlijk ook gewoon met de hand gekneed worden (persoonlijk doe ik het altijd met de hand en dat gaat prima). Zorg ervoor dat het een soepel deeg wordt
  5. OLYMPUS DIGITAL CAMERAAfdekken met een vochtige doek en een uur op een warme plek laten rijzen
  6. Vet een bakblik in met een lepel boter en zet tot gebruik apart
  7. Neem het deeg en voeg het kruidenmengsel hieraan toe. Voor het kruidenmengsel kun je overigens naar hartelust variëren: ik heb bijvoorbeeld een keer dille erbij gedaan in plaats van selderij. Ook lekker met peterselie en ik denk dat basilicum in dit geval ook voor een perfecte smaaksensatie kan zorgenOLYMPUS DIGITAL CAMERA
  8. Maak van het deeg bolletjes van 30 gr die je in het bakblik legt. Houd er rekening mee dat de bolletjes nog een keer zullen rijzen, houdt dus voldoende afstand aanOLYMPUS DIGITAL CAMERA
  9. De bolletjes moeten vervolgens 45 minuten rijzen onder een natte doek
  10. Verwarm de oven voor op 180 ˚C
  11. Kluts het eigeel met het lepeltje water en bestrijk de knoflookbroodjes met het eimengsel
  12. Bak de broodjes in het midden van de oven in ongeveer 10-15 minuten goudbruinOLYMPUS DIGITAL CAMERA
  13. Om het af te maken kun je de verse knoflookbroodjes na het bakken nog voorzien van een beetje boter

 

De verse uien- knoflookbroodjes zijn direct uit de oven heerlijk, maar kunnen ook perfect in de vriezer bewaard en later geconsumeerd worden.

Recept verse uien- knoflookbroodjes
5 (100%) 1 vote

Recept verse uien- knoflookbroodjes by
Deel deze TIPS!

Comments are closed.