Recept tortilla maken

Deel deze TIPS!

Ben je op zoek naar een makkelijk recept om tortilla te maken? Met slechts een handvol ingrediënten en een beetje tijd maak je vanaf nu de lekkerste tortilla’s zelf. Makkelijk en snel recept tortilla maken.

 

Benodigdheden

  • Kom
  • Weegschaal
  • Theedoek
  • Theelepel
  • Pan
  • Mixer met deeghaken (optioneel)
  • Afsluitbare bewaarbak om tortilla’s warm te houden

 

Ingrediënten

  • 450 gr Bloem
  • 1 theelepel zout
  • 1 theelepel bakpoeder
  • 50 ml olie
  • 175 ml – 200 ml warm water

 

Recept tortilla maken

  1. Doe de bloem, zout en bakpoeder in een kom. Meng de droge ingrediënten goed door elkaar (dit kan handmatig of met de mixer voorzien van deeghaken).
  2. Voeg olie en water toe terwijl je mixt of het geheel roert met een vork.
  3. Als het deeg vaster begint de worden zet je de mixer op middelste stand of ga je over tot het kneden van het deeg met je handen. Omdat ik helaas nog niet in het bezit ben van een goede keukenmachine/mixer met deeghaken bewerk ik alle deegsoorten met mijn handen. Is wel wat meer werk, maar ook een goede workout.
  4. Als het deeg soepel is en goed doorgekneed kun je het deeg verdelen in 14 gelijke stukken. Ik haalde er stukken uit van 50 gram per stuk.
  5. Vorm van elk stukje deeg een balletje en druk dit met je handen zo plat mogelijk.
  6. Als het deeg erg plakkerig is kun je er nog wat bloem aan toevoegen.
  7. Zijn alle platte deegballetjes klaar, leg er dan een schone theedoek op en laat het geheel 15 minuten rijzen.
  8. Na het rijzen zet je de pan op middelmatig vuur op het fornuis, terwijl je de deegballetjes met een deegroller uitrolt tot tortilla’s. Maak hierbij gebruik van extra bloem, zodat het deeg niet aan de deegroller blijft plakken.
  9. Elke tortilla wordt ongeveer 30 seconden – 1 minuut per kant ‘gebakken’. Als het deeg goed is zul je zien dat er luchtbellen ontstaan of de tortilla in het geheel opbolt. Je weet dat de tortilla goed is als er bruine vlekjes ontstaan. Als de tortilla te snel bruin wordt zet het vuur dan iets lager.
  10. Bewaar de gebakken tortilla in een goed afgesloten bakje om deze zacht  en warm te houden.
  11. Is er te veel overtollig bloem in de pan, veeg deze dan tussen het bakken door schoon.

De tortilla’s kunnen in een luchtdichte zak of bak 24 uur lang bewaard worden bij kamertemperatuur. Invriezen is ook mogelijk, zorg er dan wel voor dat je tussen elke tortilla een stukje bakpapier legt. Om de tortilla’s op te warmen kun je deze even 15- 25 seconden in de magnetron doen.

 

Waardeer dit artikel

Recept tortilla maken by
Deel deze TIPS!