Recept kipsoesjes

Deel deze TIPS!

Wil je heerlijke kipsoesjes maken? Dan heb ik hier het perfecte recept kipsoesjes voor jou. Natuurlijk kun je de soesjes ook vullen met tonijn of als je dol bent op zoetigheid met slagroom. Aangezien wij dol zijn op hartige dingen heb ik dit keer gekozen voor het plaatsen van een recept voor kipsoesjes.

 

Benodigdheden

–          Pan

–          Kom

–          Houten lepel

–          Bord

–          Mes

–          Spuitzak of lepeltjes

–          Bakpapier

 

Voor het maken van de soesjes gebruik ik een basisdeeg. Je kunt, zoals eerder aangegeven, de soesjes naar hartelust vullen met een hartige of zoete vulling.

 

Ingrediënten voor kipsoesjes

Voor de soesjes

–          100 gram bloem

–          75 gr boter 

–          150 ml water of melk

–          3 eieren

–          Snufje zout

 

Voor de vulling van de kipsoesjes

–          Kipfilet

–          Mayonaise

–          Peper en zout

–          Augurken (optioneel)

Voor de garnering van de kipsoesjes

–          Tomatenketchup

–          Eventueel een stukje peterselie

 

Bereiding recept kipsoesjes

  1. Zeef de bloem boven een kom en snij de boter in stukjes en zet deze even apart op een bordje
  2. Neem de pan, vul met water of melk, de in stukjes gesneden boter en een snufje zout
  3. Zet het geheel nu op een laag vuurtje
  4. Als de boter gesmolten is kun je de bloem beetje bij beetje toevoegen. Let op: het is van groot belang dat je goed blijft roeren met de houten lepel. De massa moet goed glad worden en dit bereik je alleen als je door blijft roerenrecept kipsoesjes soesjesdeeg
  5. Neem de pan van het vuur en laat de massa een beetje afkoelen
  6. In de kom van de bloem roer je de 3 eieren goed door elkaar
  7. Voeg het eiermengsel toe aan het beslag en meng alles goed door elkaar. Ook hier geldt weer: goed, lang en stevig doorroeren met de houten lepel, totdat je een homogene massa krijgtrecept kipsoesjes soesjesdeeg klaar
  8. Verwarm de oven voor op 170˚C
  9. Bekleed een bakplaat met bakpapier en spuit hierop roosjes of bolletjes van het deeg. Heb je geen spuitzak, geen nood.  Ik heb gebruik gemaakt van twee theelepeltjes waarmee ik van het deeg kleine bolletjes maakte. Houd er rekening mee dat de soesjes groter worden, dus hou voldoende afstandrecept soesjesdeeg soesjes gespoten
  10. Bak de soesjes in ongeveer 18-20 minuten goudbruin en gaar

recept soesjesdeeg soesjes

Voor de vulling van de kipsoesjes ga je als volgt te werk:

  1. Kook de kip alsof je er soepvlees van gaat maken
  2. Daarna moet je de kip pluizen met de mixer. Ik weet het klinkt raar en de meeste mensen doen het nog op de ouderwetse manier met behulp van twee vorken, maar dat is veel te veel werk. Met de mixer is het werkje in een paar minuten gepiept en je hebt genoeg geplozen kip, zelfs om er heerlijke kipkroketten  van te maken. Ik spreek hier uit ervaring… Let er wel op dat je de kip direct na het koken (dus heet!) gaat mixen.
  3. De geplozen kip wordt op smaak gebracht met zwarte peper, zout en eventueel wat klein gesnipperde augurken. Dit meng je met de mayonaise
  4. Snij de soesjes na het afkoelen voorzichtig doormidden en vul met het kip-mayonaise mengsel
  5. Voor de garnering heb ik een toefje tomatenketchup gebruikt. Je kunt dit eventueel aanvullen met wat peterselie.

recept kipsoesjes

Je kunt de kip in dit recept natuurlijk ook vervangen door tonijn. Of de soesjes vullen met slagroom en garneren met gesmolten chocolade. Ik hoop dat het recept kipsoesjes duidelijk is en wens je veel plezier bij het maken van de hartige soesjes.

Waardeer dit artikel

Recept kipsoesjes by
Deel deze TIPS!