Recept kipkroketten zelf maken

Deel deze TIPS!

Recept kipkroketten zelf maken. Nederlanders weten wel raad met kroketten en met dit recept maak je voortaan zelf kipkroketten. De kroketten zijn niet moeilijk om te maken, alleen het draaien ervan vergt even wat meer geduld. Overheerlijke kipkrokettten zelf maken betekend precies weten wat je eet. Bijzonder lekker in combinatie met patat of bij een puntje gecombineerd met mosterd.

recept kipkroketten zelf maken 12

Heb je geen zin in kipkroketten? Vervang dan het kippenvlees door bijvoorbeeld heerlijk rundvlees. Een andere optie is dat je de kip vervangt door garnalen (weer eens wat anders dan de standaard kroket uit een pakje).
Aangezien ik niet tegen bouillon kan (en dan heb ik het over bouillonblokjes) heb ik de noodzakelijke bouillon zelf gemaakt.

Onderstaand recept voor het zelf maken van kipkroketten is voldoende voor ongeveer 8 grote kroketten (Hollands formaat).

Ingrediënten

Zelfgemaakte bouillon, 300 ml
Gaar en geplozen kipvlees (of ander vlees, vis of garnalen)
Takje peterselie (klein gesnipperd)
60 gr Roomboter
70 gr Bloem
Zout, peper
1 Ei
150 gr Paneermeel
Olie om te frituren

Benodigdheden

Pan 2x (1 om de kroketten te maken, 1x om te frituren)
Groot bord of platte schaal
2x diep bord
Vork
Lepel
Keukenpapier

Recept kipkroketten zelf maken

1. Voor het zelf maken van de kroketten is het noodzakelijk dat de bouillon koud is. Dit voorkomt het vormen van klonters en garandeert heerlijke kroketten.
2. Begin met het smelten van de boter op middelmatig vuurRecept kipkroketten zelf maken 1
3. Zodra de boter licht bruin begint te worden moet je er in een keer alle bloem bij doen, terwijl je met de lepel blijft roerenRecept kipkroketten zelf maken 2
4. Verwarm het bloem/boter mengsel gedurende 2 minuten terwijl je blijft roeren (het wordt een korrelachtige en droge massa en dat is juist de bedoeling)
5. Giet hierna vervolgens telkens kleine scheutjes van de bouillon bij de massa terwijl je roert. Pas als het vocht in het geheel opgenomen is voeg je weer een nieuwe scheut aan toe. Herhaal dit tot alle bouillon onder de massa is geroerd en het geheel smeuïg isrecept kipkroketten zelf maken 8
6. Voeg het klein gesneden vlees of de geplozen kip samen met de peterselie toe en laat het geheel nog 2 minuten verwarmen op een laag pitje en breng op smaak met wat zout en peper (eventueel nootmuskaat)recept kipkroketten zelf maken 5
7. Stort het mengsel op een bord op platte schaal en laat het geheel minimaal 2 uur in de koelkast opstijvenRecept kipkroketten zelf maken 4
8. Zet een bord klaar met daarin de paneermeel
9. Klop in het andere bord het eitje met een lepeltje water los
10. Haal het stijf geworden mengsel uit de koelkast, snij telkens een stuk eruit en vorm hier een dikke rol (kroket) vanrecept kipkroketten zelf maken 9
11. Doop de kroket eerst in het ei, dan in het paneermeel, weer in het ei en nog eenmaal in het paneermeel. Probeer het proces van kroket draaien en in het ei, paneermeel dompelen zo snel mogelijk te doen, anders wordt de massa weer warm en wordt het onmogelijk om fatsoenlijke kroketten te maken.recept kipkroketten zelf maken 10 recept kipkroketten zelf maken 11
12. Verhit in een pan de olie tot 180°C en bak hierin, afhankelijk van de grootte van je pan een aantal kroketten tegelijkertijd. De baktijd bedraagt ongeveer 4 minuten
13. Laat uitlekken op een vel keukenpapier en serveer direct

Helaas waren de kroketten bij mij in een mum van tijd op en heb ik nog geen eens de kans gekregen een foto te maken van de kroketten na het frituren. Volgende keer zal ik een foto maken en posten.

Recept kipkroketten zelf maken
4 (80%) 2 votes

Recept kipkroketten zelf maken by
Deel deze TIPS!

Comments are closed.