Recept hazelnoot krans

Deel deze TIPS!

Recept hazelnoten krans, heerlijk voor tussendoor, perfect voor de herfst. Het weer begint kouder te worden en de zin om in de keuken te staan neemt toe. Geïnspireerd door hazelnoten die nu overal rijp beginnen te worden heb ik een heerlijk recept hazelnoten krans gemaakt. Met handige stap voor stap handleiding om zelf makkelijk na te maken.

Benodigdheden

– Mixer met deeghaak (optioneel)
– Weegschaal
– Kom
– Deegroller
– Bakpapier
– Bakplaat
– Mes

 

Ingrediënten

Voor het deegrecept hazelnoot krans ingredienten
300 gr Bloem
2 theelepels Bakpoeder
100 gr Suiker
1 pakje Vanillesuiker
1 Ei
2 Eetlepels melk
125 gr Boter

Voor de vulling
200 gr Gemalen hazelnoten
80 gr Suiker
1 Eigeel
1 Eiwit
3 – 4 eetlepels Water

1 extra eigeel om de krans in te smeren

 

Recept hazelnoot krans maken

1. Eerst alle droge ingrediënten met elkaar mengen
2. Vervolgens de in stukken gesneden boter erdoor mengen. Deeg kan zowel met de hand als machinaal gemaakt worden. Sinds ik een nieuwe keukenmachine heb, maak ik er gebruik van en hoef ik minder te kneden
3. Deeg uitrollen op een stuk bakpapier (deeg moet ongeveer ½ cm dik zijn na het uitrollen)recept hazelnoot krans deeg
4. Oven voorverwarmen op 180˚C
5. De ingrediënten van de vulling m.u.v. het eiwit in een kom doen en goed mengenrecept hazelnoot krans vulling
6. Eitwit apart stijf kloppen en vervolgens onder het hazelnootmengsel roerenrecept hazelnoot krans vulling eiwit
7. Vervolgens de hazelnoot/eiwitmassa op het deeg verdelen. Houd rondom nog een stukje deeg vrijrecept hazelnoot krans gevuld
8. De overgebleven randen met wat eigeel of water vochtig maken. Dit is nodig om het deeg straks tijdens het rollen goed op elkaar te laten plakken
9. Vervolgens het deeg aan de lange kant oprollen. Als je het geheel op een stuk bakpapier hebt gedaan dan kun je mbv het bakpapier het oprollen vergemakkelijkenrecept hazelnoot krans gerold
10. Als het geheel op is gerold vorm je er een krans van. De uiteinden een beetje bij elkaar trekken en dichtknijpen
11. De bovenkant zigzaggend insnijden met een mes om scheuren te voorkomenrecept hazelnoot krans ingesneden
12. Insmeren met wat opgeklopt eigeel waaraan klein beetje water is toegevoegd
13. De hazelnoot krans wordt in ongeveer 25 – 40 minuten gaar gebakken. De baktijd ligt aan de ovenrecept hazelnoot krans binnenkant

De hazelnoot krans smaakt het best als deze een paar dagen kan trekken. Of je zo lang kunt wachten weet ik natuurlijk niet (hier in huis lukt dat in elk geval niet).

Waardeer dit artikel

Recept hazelnoot krans by
Deel deze TIPS!