Paashaas chocolade cupcakes

Deel deze TIPS!

Steel de show met deze Paashaas chocolade cupcakes. Niet alleen een lust voor het oog, maar ook nog eens overheerlijk. De Paashaas chocolade cupcakes zijn niet alleen leuk voor kinderen, maar zullen tijdens elke Paasbrunch als echte blikvanger fungeren.

 

Ingrediënten

Voor de cupcakes kun je een kant-en klare bakmix kopen of je maakt deze volgens dit recept (voldoende voor het maken van ongeveer 20 cupcakes):

5 Eigeel
250 gr Poedersuiker (met 50 g minder wordt de cake iets minder zoet)
1 pakje Vanillesuiker
125 ml warm Water
250 ml Olie
375 gr Bloem
1 pakje Bakpoeder
5 Eiwit

Optioneel: Cacaopoeder (naar smaak)

 

Bereiding chocolade cupcakes

  1. Eigeel en poedersuiker romig kloppen.
    2. Vanillesuiker, water en het cacaopoeder erbij doen en nog wat mixen
    3. Onder constant mixen langzaam de olie erbij gieten
    4. Bloem mengen met het bakpoeder en onder het deeg roeren
    5. Eiwitten stijf kloppen en voorzichtig onder het deeg spatelen

Natuurlijk kun je willekeurige cake recepten nemen en hier gewoon cupcakes van maken. Dat gaat bijvoorbeeld perfect met mijn recept voor overheerlijke bananen chocolade cake.

 

Voor de botercrème

Dit recept is voldoende voor ongeveer 20 cupcakes, afhankelijk van de grootte van de cupcakes

125 gr Roomboter zonder zout
225 gr poedersuiker
Cacaopoeder (hoe meer cacaopoeder hoe donkerder)
Melk

Bereiding van de chocolade botercrème

– Laat de boter op kamertemperatuur komen en doe deze in een ruime en hoge kom
– Begin de boter op hoge stand te mixen
– Voeg hier ongeveer 1 eetlepel melk aan toe en blijf mixen
– Nu kan de poedersuiker toegevoegd worden. Doe dit vooral niet in een keer (geloof me, ik heb het op de harde manier geleerd), maar telkens kleine beetjes, terwijl je blijft mixen.
– Is alle poedersuiker goed gemengd met de boter,
– Voeg dan vervolgens beetje bij beetje  de cacao toe
– Blijf roeren tot het geheel een gladde en romige massa is. Mocht het te hard worden, voeg dan nog een beetje melk toe, is de crème te vloeibaar dan nog wat poedersuiker toevoegen

-Hou ongeveer de helft apart (dit is nodig voor de oren)

 

Benodigdheden voor het opmaken van de Paashaas chocolade cupcake

  • Wafels
  • Witte spekjes
  • Rode winegums (eventueel met suiker)
  • Hagelslag (snorharen)
  • Chocoladedruppels (ogen)

 

Zo maak je de Paashaas chocolade cupcakes

  1. Bak de cupcakes en laat deze geheel afkoelen
  2. Smeer de bovenlaag af met chocolade botercrème en zet apart (let op dat de werkruimte niet te warm is)Paashaas chocolade cupcake afsmeren
  3. Neem twee wafels en snij deze aan de bovenkant rond af (zie foto)Paashaas chocolade cupcake wafels
  4. Steek de wafels aan weerskanten in de cupcake en smeer af met chocolade botercrèmePaashaas chocolade cupcake met oren
  5. Voor de mond en snuit: halveer een spekje en leg in het midden een stukje winegum
  6. De Paashaas wordt afgemaakt door wat hagelslag als snorharen naast de mond te positioneren
  7. Hierna worden twee chocoladedruppels geplaatst die de ogen voorstellenPaashaas chocolade cupcake bijna af
  8. Maak de oren af door in het midden van elk oor een stukje winegum te doen

 

Je zelfgemaakte Paashaas chocolade cupcake is af. Eet smakelijk en Vrolijk Pasen!

Waardeer dit artikel

Paashaas chocolade cupcakes by
Deel deze TIPS!

Comments are closed.