Luchtige Poolse chocoladecake

Deel deze TIPS!

Recept voor het maken van luchtige Poolse chocoladecake. Deze Poolse chocoladecake valt direct op door de bijzonder luchtige structuur en heeft een bijzonder lekkere chocoladesmaak. Het recept van de luchtige Poolse chocoladecake is zelfs voor beginners bijzonder makkelijk te maken en garandeert een voortreffelijk dessert, dat bij velen in de smaak zal vallen. Zoek je nog een makkelijk en heerlijk chocoladecake recept? Lees dan vooral snel verder.

Luchtige Poolse chocoladecake

Benodigdheden

– Pan
– Lepel
– Kom
– Mixer
– Tulband- of ronde taartvorm

Ingrediënten

250 gr Margerine
3 Eetl Cacao
300 gr Suiker
100 ml Water
4 Eieren
250 gr Bloem
¾ pakje bakpoeder
1 pakje vanillesuiker

Bereiding luchtige Poolse chocoladecake

Voordat je aan de slag gaat met het bakken van de heerlijke luchtige Poolse chocoladecake wil ik je graag een kleine tip geven, eigenlijk zijn het twee tips. Ik zelf maak geen gebruik van margerine aangezien het hierbij om een restant product gaat dat gemaakt wordt van olie (niet eetbare olie welteverstaan).

Ieder bepaalt dat natuurlijk voorzichzelf, maar wij gebruiken al jaren geen margerine meer. Omdat in dit recept specifiek gebruik wordt gemaakt van een oliehoudend ingrediënt heb ik gekozen voor het gebruik van (kokos) olie. Je kunt er echter alle kanten mee op en gewoon een andere (natuurlijke) oliesoort voor gebruiken. Ik raad het gebruik van boter af, omdat boter een andere substantie is.

Mijn tweede tip: gebruik voor het bakken met cacao altijd de meest hoogwaardige cacao die je kunt vinden. In het buitenland wordt altijd aangeraden om gebruik te maken van de kwalitatief goede Nederlandse cacao en ik geef de voorkeur aan Van Houten cacao. Deze gebruik ik al jarenlang voor al mijn chocoladerecepten en ik ben er dik tevreden over. De cacao heeft een heerlijke diepe chocoladesmaak.

Oke, genoeg gekletst, laten we doorgaan met het recept, zodat je aan het einde van de ochtend kunt genieten van een heerlijk bakje koffie met een stukje luchtige chocoladecake. Mocht je overigens de voorkeur geven aan een wat vollere smaak en een meer ‘natte’ cake dan raad ik je aan om ook een keer een heerlijke bananen chocoladecake te maken. Deze is net wat voller van smaak en de gebruikte bananen onderstrepen nog eens de chocoladesmaak op perfecte wijze.

Bereiding luchtige Poolse chocoladecake

1. Om te beginnen zet je de pan op het vuur met daarin de margerine (of de olie in mijn geval), het water, de suiker en de cacaco.

Luchtige Poolse chocoladecake beslag
2. Breng het geheel al roerende aan de kook, laat 1 minuut koken en zet apart om het gedeeltelijk af te laten koelen
3. Als het mengsel niet meer al te heet is kun je het in de kom gieten.
4. Voeg nu de eieren toe en klop deze onder. Let wel: als het mengsel te heet is zullen je eieren gaan stollen! Weersta de verleiding en wacht liever iets te lang dan te kort, want gestolde eieren in je cake… nee, dat wil je niet hebben (dan kun je het mengsel helaas ook weggooien)
5. Hierna wordt het bloem onder het mengsel gemengd
6. Ten slotte bakpoeder en vanillesuiker onder het beslag mixen
7. Als het goed is zie je luchtbellen ontstaan tijdens het mixen. Dit geeft direct aan dat je beslag goed gelukt is en garandeert een heerlijke luchtige cake

Luchtige Poolse chocoladebeslag 2
8. Giet het beslag in de vorm en laat de cake bij een temperatuur van 175˚C in het midden van de oven in ongeveer 60 minuten gaar bakken
9. Voor het uit de oven halen altijd met behulp van een sateprikker of een breinaald controleren of de cake werkelijk gaar is

Voordat je aanvalt: laat de cake even goed afkoelen. Heerlijk in combinatie met een bolletje vanilleijs en een toefje slagroom erop!

Luchtige Poolse chocoladecake
5 (100%) 1 vote

Luchtige Poolse chocoladecake by
Deel deze TIPS!

Comments are closed.