Heerlijke bananen chocolade cake recept

Deel deze TIPS!

Maak een heerlijke bananen chocolade cake met dit recept. Hou je van de combinatie chocolade en bananen? Dan is dit recept een must voor jou: heerlijke bananen chocolade cake! Het recept is stap voor stap uitgelegd en het resultaat smaakt naar meer, bovendien is de cake een aantal dagen houdbaar: vrijdag gemaakt en zondag kun je er nog van genieten.

Banaan chocolade cake

Benodigdheden

–          Vork

–          Groot bord

–          Kom

–          Weegschaal

–          Handmixer

–          Cakevorm

 

Ingrediënten

400 gr Bananen

250 gr Boter

275 gr Suiker

30 gr Cacao

1 pakje Vanillesuiker

4 Eieren

300 gr Bloem

100 gr Maïzena

1 pakje Bakpoeder

1 snufje Zout

130 ml Melk

 

Bereiding bananen chocolade cake recept

Voordat je kunt beginnen aan de cake nog een kleine opmerking: het gewicht van de bananen geldt na het pellen. De schillen wegen namelijk nogal wat en zo kan het gebeuren dat je begint met 400 gram bananen mét schil en uiteindelijk maar 250 gr bananen overhoudt. Weeg de bananen dus pas na het pellen om er zeker van te zijn dat je voldoende bananen gebruikt. Afhankelijk van de dikte en lengte kun je rekenen op 4-6 bananen die je nodig hebt voor dit heerlijke bananen chocolade cake recept.

Heb je trek in een heerlijke luchtige chocoladecake zonder bananen? Serveer dan eens een heerlijke luchtige Poolse chocoladecake!

  1. Neem de gepelde bananen, leg op het bord en prak deze fijn met behulp van een vork
  2. De geprakte bananen in de kom doen en vervolgens mixen met de boter
  3. Is de boter goed gemengd met het bananenprakje dan wordt de suiker toegevoegd. Weer goed mixen met de handmixer
  4. Voeg nu aan de massa de cacao toe (voor het beste resultaat dien je hoogwaardige cacao gebruiken. Normaliter zou ik geen reclame maken, maar ik werk het liefst met Van Houten cacao, omdat deze cacao een volle en rijke chocoladesmaak heeft) en mix voorzichtig. Het deeg is nu behoorlijk donker van kleur
  5. Nu kun je het pakje vanillesuiker toevoegen, even mixen en doorgaan met de volgende stap
  6. Het is tijd om de eieren aan je deeg toe te voegen. Mix het geheel even goed door elkaar, zodat de eieren goed opgenomen worden
  7. Na de eieren volgt de bloem. Mix het eerst op de laagste stand en vervolgens kort op de hoogste stand. Door het toevoegen van de bloem is het deeg al een stuk lichter geworden
  8. Nog lichter wordt het deeg echter na het toevoegen en mixen van de maïzena. Let op: er is nu sprake van wat ‘zwaarder’ deeg, het mixen kan moeilijker zijn, maar wordt door één van de volgende stappen direct opgelost
  9. Voeg het pakje bakpoeder en snufje zout toe en mix het geel even
  10. Om het deeg weer soepel te krijgen voeg je de melk toe. Even goed mixen tot een ‘glad’ en papperig beslag ontstaat
  11. Voor het gemak heb ik de cake in een gewone taartvorm met een doorsnee van 28 cm gemaakt. Je kunt er echter ook voor kiezen om de cake in een tulbandvorm te bakken
  12. De bananen chocolade cake wordt vervolgens 55 – 65 minuten in een voorverwarmde oven op 180˚C gebakken

Zoals je ziet ben ik compleet vergeten foto’s te maken van de bereiding van de cake. Geen nood, hij viel goed in de smaak, vooral bij manlief, dus volgende keer plaats ik foto’s van de bereiding 🙂

De cake heeft aan de binnenkant een beetje een ‘natte’ structuur en smaakt voortreffelijk met een bakje koffie. Om het af te maken kan er gerust nog een toefje slagroom op, dat complimenteert de onovertreffelijke smaak van de combinatie chocolade-banaan.

Banaan chocolade cake

Heerlijke bananen chocolade cake recept
5 (100%) 1 vote

Heerlijke bananen chocolade cake recept by
Deel deze TIPS!

Comments are closed.