Eenvoudig zelf lipbalsem maken

Deel deze TIPS!

Bescherm je lippen met een zelfgemaakte lipbalsem. Eenvoudig zelf lipbalsem maken voor een gezonde bescherming van je lippen. Onze lippen hebben veel te verduren: in de zomer vanwege de hoge concentratie UV stralen en in de winter door de kou, gecombineerd met harde wind en eventueel sneeuw en vorst. Deze diy lipbalsem is gemaakt op basis van natuurlijke ingrediënten en verzorgt en beschermd de lippen tegelijkertijd. Door toevoeging van etherische olie kan er zelfs een smaak aan toegevoegd worden. Zelf een lipbalsem maken, eenvoudig en snel.

zelf lipbalsem maken

Benodigdheden

Voldoende voor ongeveer 7 lipbalsems (afhankelijk van het potje waarin dit bewaard gaat worden). Gebruik je een lege lippenstift waarin je de lipbalsem gaat maken, zorg er dan voor dat deze eerst helemaal schoon gemaakt en gedesinfecteerd wordt. Schoonmaken kan met heet water in combinatie met wat natriumbicarbonaat (baking soda). Eventueel desinfecteren met wat ontsmettingsalcohol. Goed laten drogen voor gebruik.

– 15 gr Bijenwas (reformwinkel)
– 2 theelepels Jojoba- of olijfolie
– 2 theelepels Kokosnootolie
– 1 theelepel shea boter of cacao boter
– ½ theelepel pure Aloë Vera
– ¼ theelepel vitamine E olie
– 5-7 druppels etherische olie (bijv. munt of aardbei; optioneel)
– Pan
– Kom
– Lege lippenstift of kleine ronde doosjes met deksel

Er zijn speciale kits te bestellen waar alle benodigdheden voor het zelf maken van een lipbalsem in zitten. Daarmee kun je direct aan de slag en hoef je niet zelf op zoek te gaan naar alle producten die je nodig hebt voor het maken van de lipbalsem. zelf lipbalsem maken 2

 

Zo kun je eenvoudig zelf lipbalsem maken

  1. Verwarm de bijenwas, kokosnootolie, jojoba- of olijfolie en de shea of cacao boter in het kommetje au bain marie in een pan met warm water.  Dit kan op een lage temperatuur tot alles gesmolten is en een vloeistof is geworden.
  2. Neem de pan van het vuur
  3. Voeg nu de Aloë Vera, de vitamine E olie en de etherische olie.
  4. Giet de vloeistof over in de lege lippenstift of in de kleine doosjes met deksel
  5. De vloeistof zal vanzelf gaan stollen bij het afkoelen

Dankzij de toevoeging van de vitamine E olie is de lipbalsem enige tijd houdbaar (op normale kamertemperatuur). Een leuk idee om deze diy lipbalsem samen met vriendinnen te maken tijdens een verjaardagsfeestje en bovendien een origineel cadeau idee!

Waardeer dit artikel

Eenvoudig zelf lipbalsem maken by
Deel deze TIPS!